Karikaturisten Harold Hugenholtz en Sandor Paulus, beide samen verder onder karikatuur.nl

Sinds zijn jeugd tekende Harold al karikaturen op elk stukje papier dat onder zijn handen kwam. Hij ontwikkelde zijn tekentechniek o.a. tijdens zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Na jaren op traditionele wijze karikaturen te hebben getekend, nam hij het initiatief tot de oprichting van Karikatuur.nl waar digitale karikatuur-tekeningen een begrip werden.

Inmiddels heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend en tekende meer dan 200.000 karikaturen. En die ervaring zie je in elke karikatuur waarin hij het meest karakteristieke van een gezicht treffend optekent. Zijn optredens oogsten alom waardering.

Sinds de zomer van 2023 werkt Harold samen met vriend en collega Sandor Paulus.


Karikatuur

Opgegroeid met het lezen van Suske en Wiske, droomde Sandor al vroeg van een carrière als striptekenaar. Hij bedacht op zijn achtste zijn eigen stripfiguurtje, bedacht verhalen, tekende en plakte zijn eigen stripboekjes in elkaar. Op de middelbare school vond hij het leuk om stiekem tijdens de lessen docenten in karikatuur te tekenen en zo werden de eerste stappen als karikaturist gezet. Als snel werd hij gevraagd om ook live op feesten te komen tekenen. Na zijn studie aan de Kunstacademie heeft Sandor uiteindelijk ervoor gekozen om zich volledig toe te leggen op het tekenen van karikaturen, cartoons en een enkele strip.

Na een aantal jaren alleen te hebben gewerkt, is hij halverwege 2023 de krachten gaan bundelen met collega en vriend Harold Hugenholtz. 

Karikatuur